MISSIE - STRATEGIE - VISIE

Korfbalvereniging Kon. Kwik KC is een club waar leden zich betrokken en thuis voelen. Een club waar korfbal het verbindende element is. Kon. Kwik KC is daarom meer dan een sportclub waar je alleen komt trainen en competitie kan spelen. Het is een club waar je vrienden maakt en waar je je in een prettige sfeer kan inspannen, maar ook ontspannen.

De doelstelling van Kon. Kwik KC is om voorwaarden te creëren waardoor onze spelers in de beste omstandigheden aan korfbal kunnen doen. Wij willen onze spelers naast het korfbal, ook een omgeving bieden waarbij samenhorigheid, teamwork & sociaal engagement sterk centraal staan. Respect voor de medespelers en de tegenspelers wordt al vanaf de jeugd hoog in het vaandel gedragen.

Er wordt ernstig zorg besteed aan de sportieve opleiding van al onze spelers. Deze voorziet onze club op maat van elke speler en dit per jeugdcategorie (reguliere trainingen), maar ook individueel (bijtrainingen). De Kwik jeugdtrainers worden continue opgeleid en begeleid. Deelname aan opleidingen en "clinics" worden sterk gestimuleerd en de trainingen worden in samenspraak met de jeugdcoördinator geëvalueerd.

ACCOMODATIE

Als vereniging bezitten wij sinds 1996 over onze eigen sporthal "Kwik Indoor". In 2011 werden er vier nieuwe kunstgrasvelden in gebruik genomen.

De sporthal is mede tot stand gekomen op initiatief van het voormalige bestuur van Kon. Kwik KC en is de eerste en tot op heden enigste korfbalhal in eigen beheer in België! Onze sporthal biedt ook onderdak voor twee andere topkorfbalploegen, alsook voor de nationale jeugdselecties. Daarnaast wordt deze occasioneel verhuurd voor plaatselijke evenementen.

Begin 2011 is een oude wens van Kwik KC in vervulling gegaan. Op het, van de stad Antwerpen gehuurde, natuurgrasveld werden toen, naast de sporthal (met financiële steun van de Stad) drie volwaardige kunstgrasvelden aangelegd. Een 4de kunstgrasveld werd zelf gefinancieerd zodat wij over vier volwaardige velden beschikken. De aangelegde kunstgrasvelden worden tegen vergoeding verhuurd aan sportverenigingen, alsook de nationale en provinciale selecties van de KBKB.

SPORTIEVE ORGANISATIE

Korfbal wordt het hele jaar door gespeeld. De korfbalcompetitie bestaat uit drie delen: de voorronde veldcompetitie (augustus-oktober), de zaalcompetitie (november-maart) en de eindronde veldcompetitie (april-mei).

Bij Kon. Kwik KC korfballen een groot aantal groepen:

  • Bewegingsschool: 3-5 jarigen.
  • Jeugdteams: U7, U9, U11, U17 & U19.
  • Seniorenteams: 18+

De meeste teams trainen iedere dinsdag, woensdag en vrijdag op het kunstgrasveld en op dinsdag, donderdag en vrijdag in onze zaal, Kwik Indoor. Recreanten of gewestelijken trainen om de twee weken op zaterdag, naargelang de competitiekalender.

Drie sportieve verantwoordelijken zorgen voor het algemeen reilen en zeilen van de verschillende categorieën en begeleiden de trainers doorheen het seizoen.

  • Jeugdcoördinators U7 tem U19.
  • Sportieve cel jeugd.
  • Sportieve cel senioren. `


Zij staan tevens ook in voor het
zoeken naar nieuwe trainers, het aanbieden van opleidingen aan de huidige trainers, alsook het evalueren van de sportieve prestaties van de spelers en teams. Vanaf januari plegen zij overleg met de andere coördinatoren en trainers met betrekking tot het samenstellen van de teams naar het volgende seizoen.

NEVENACTIVITEITEN

Omdat Kon. Kwik KC meer is dan een korfbalvereniging, worden er het hele jaar door nevenactiviteiten georganiseerd, naast het korfbal.

Voor de jeugd wordt er 2 jaarlijks een sportkamp georganiseerd. Dit kamp vindt plaats van maandag tot vrijdagavond tijdens de zomer (augustus). Tijdens deze week worden allerlei (korfbal)trainingen gegeven door toptrainers. Daarnaast worden er ook allerlei nevenactiviteiten gedaan zoals oa. zwemmen, beachvolleybal, etc. Om de week af te sluiten wordt er een feestavond georganiseerd.

Tenslotte worden er doorheen het hele jaar regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een bootcamp, bingo-avond, quiz, Sinterklaasfeest, veldafsluiting (familiedag) met BBQ en randanimatie.