Wij ontvingen vandaag onderstaand bericht vanwege de Korfbalfederatie.

"De Raad van Bestuur van de KBKB heeft recent een beslissing genomen op het niveau van de spelregels die een impact heeft voor clubs, jeugdtrainers en jeugdspelers. Vandaar dat wij opteren om deze rechtstreeks te sturen naar de clubs en te herhalen in de volgende BM. 

"Clubs zullen namelijk vanaf het afsluiten van de zaalcompetitie, dus vanaf de start van de 2de ronde veld en vanaf de eerstkomende bekerwedstrijden in het veld, in de mogelijkheid zijn om maximaal 8 wisselspelers te hebben bij alle wedstrijden, zowel senioren als jeugd van alle jeugdcategorieën. 

De Raad van Bestuur hoopt hiermee spelgelegenheid te creëren in alle categorieën. In bijlage (zie "lees meer" vinden jullie het relevante uittreksel van de reglementen. De reglementswijziging zal binnenkort ook zo terug te vinden zijn op de site van de KBKB."

Onze U19 mochten de spits afbijten. Tegenstander AKC dat knap 4de eindigende waar wij eerder Putse hadden verwacht. In de competitie was AKC geen partij voor ons. Beide wedstrijden werden ruim gewonnen, dus was het logisch dat iedereen dacht dat het een walk-over ging worden. Echter onze U 19 zijn niet aan hun beste reeks bezig. De laatste wedstrijden werden wel gewonnen maar nooit echt met overtuiging. Dus was het afwachten of ze klaar waren voor de kruisfinales.

De wedstrijd begon hoopvol. Axel De Pauw (man van de wedstrijd) opende de score waarna Siebe de 1-1 op het bord bracht voor AKC. Dan was het al Kwik dat via 2 x Famke, Chloe en terug  Axel ons op een verdiende 5-1 voorsprong brachten. Demi bracht AKC op 5-2 maar een out standing Famke Wuyts scoorde haar 3de doelpunt van de avond. 6-2. Maar dan viel het stil. Gedurende 12 minuten konden we niet scoren en miste zelf 2 terecht gegeven strafworpen. Duidelijk was het dat sommige spelers niet op hun normale niveau speelden. AKC profiteerde hier gretig van en kwamen terug tot 6-6. Gelukkig was daar Axel De pauw die met zijn 3de en 4de doelpunt ons terug op voorsprong bracht. Roan Verwerft maakte er 9-6 van vlak voor rust.

Zaterdagmorgen was het dan aan onze U12 die voor het eerst in de kruisfinales stonden. In een sterke competitie eindigde ze als primus in hun reeks wat op zich zeer knap was. Ondanks het ongoddelijk vroeg uur waren de supporters present en kregen ze ook waar voor hun geld.

Knappe aanvallen, geduldig opgebouwd en vooral sterk afgewerkt. Zo kan ik de wedstrijd omschrijven. De omroeper van dienst had wat last met de namen. De tweeling van Bart en Ann en het nichtje kregen dan ook de naam De Vulder wat voor hilarische taferelen zorgde.  De tegenstander was Boekenberg en deze hadden hun handen vol met onze talentvolle groep die vlot wonnen met  8- 4 (4.2 aan de rust). De lijnrechter was niet bij de les en beïnvloedde de wedstrijd teveel wat voor heel wat frustratie zorgde bij beide teams.

Beste leden

wegens onvoorziene omstandigheden zal de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering uitgesteld worden naar 6 mei 2017.

Onze excuses voor dit oponthoud.

Wij bezorgen jullie tijdig de nodige details.

 

Raad van Bestuur

De reguliere zaalcompetitie voor onze kernploegen zit erop en we kunnen spreken van een succes.

Onze A-ploeg behaalde een 5de plaatst en vullen daarmee de vooropgestelde verwachtingen in. Echter de kroon gaat naar onze B-ploeg die in hun eerste jaar Top League direct de tittel pakken. Een knappe prestatie en gezien het competitieverloop dik verdient ook.

België kan zich nu gaan opmaken voor de finaledagen te Herentals in de weekends van 17-19 maart en 24-26 maart ’17.

En Kwik is wederom van de partij met 3 jeugdploegen. De U12, de U16 en de U19 eindigden alle 3 op de eerste plaatst en kunnen zich nu al kampioenen noemen van de reguliere competitie. Onze U16 zelfs ongeslagen met een 28 op 28. Voor onze U12 is het de eerste keer dat ze naar Herentals gaan, waar onze U16 en U19 reeds eerder mochten proeven van dit topevenement! Alvast een dikke proficiat aan alle spelers, trainers, begeleiders, enz.

Op vrijdag 17 maart spelen onze U19 hun kruisfinale tegen AKC en dit om 19:00 uur. Op zaterdag is het vroeg dag voor onze U12, want zij bijten de spits af met de eerste wedstrijd om 9u00 tegen Boekenberg.  De U16 spelen hun wedstrijd in de namiddag om 14u30 en dit tegen Scaldis dat ultiem zich nog kon plaatsen voor een plek in de kruisfinales ten koste van Vobako.

Hopelijk kunnen we rekenen op een talrijke opkomst van onze supporters op beide dagen. Met jullie steun hopen wij aan het nu al geslaagde seizoen een verder succes te breien met hopelijk ook 3 finalewedstrijden in het weekend van 24-25 maart ’17.

Patrick

Heden ten dage worden we overstelpt met nieuws, informatie, afspraken, ... We zijn met z'n allen nog nooit zo verbonden geweest. Je hoeft je smartphone maar uit je broekzak te nemen, even te swipen en je oom, die aan de andere kant van de wereld zit, hangt aan de lijn. Beter nog! Je kan rustig video callen, Face-timen, Skypen, ... terwijl je onderweg bent naar waar je smartphone je ook maar zegt naartoe te gaan.

 

Beste leden,

***UITGESTELD TOT NADER ORDER WEGENS ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN***

***Wij berichten u zo spoedig mogelijk over nieuwe datum!***

Graag alvast noteren dat de jaarlijkse algemene vergadering zal doorgaan op vrijdag 10/03/2017.

Bij deze worden alle stemgerechtigde KWIK-leden uitgenodigd voor het bijwonen van de jaarlijkse algemene vergadering van koninklijke KWIK korfbalclub vzw op de maatschappelijke zetel - Fortsteenweg 111 te 2170 Merksem.

Spelende Leden hebben enkel stemrecht indien persoonlijk aanwezig. M.a.w. een spelend lid dat alleen spelend is, kan geen volmacht geven, tenzij het spelend lid ook nog een adherent of werkend lid is.

Een volmacht kan alleen gegeven worden door een werkend lid (adherenten of beheerders) aan een ander stemgerechtigd lid.

Steunende leden en ouders van jeugdleden mogen aanwezig zijn, maar niet daadwerkelijk deelnemen aan de debatten.

De agenda en verdere verloop zal eerstdaags worden bekend gemaakt via diverse infokanalen.

Interpellaties voor de vergadering dient men schriftelijk en/of per mail, degelijk gemotiveerd in te dienen op het secretariaat.

Kandidaten voor de beheerraad dienen hun kandidatuur schriftelijk en/of per mail te bezorgen.

Dit alles wordt verwacht tegen uiterlijk 06/03/2017 op het secretariaat aan Ingrid Roosenboom, Zilvermeeuwstraat 59 te 2170 Merksem of per mail aan ingrid.roosenboom@kwik-korfbal.be.

Alvast bedankt voor uw aanwezigheid!

Raad van Bestuur Koninklijke KWIK Korfbalclub vzw

In het najaar van 2017 zal er een initiatorcursus korfbal georganiseerd worden door de Vlaamse Trainerschool in samenwerking met KBKB en Koninklijk KWIK korfbalclub vzw.

Deze zal in september van start gaan op de locatie van KWIK aan de Fortsteenweg te Merksem.

Geïnteresseerden kunnen zich alvast inschrijven via de website van de VTS. Meer info betreffende de cursus kan u ook op deze pagina terugvinden.

Aanspreekpunt binnen KWIK mbt de organisatie en info voor deze cursus:

Ken Coekaerts (ken.coekaerts@kwik-korfbal.be).

Wij hopen vele gemotiveerd, toekomstige (jeugd)trainers te mogen verwelkomen op onze club!

Sport.Vlaanderen  Afbeeldingsresultaat voor kbkb   

Onze kern treedt sinds begin van dit seizoen aan in nieuwe outfit van kledijleverancier JOMA. Op termijn zullen ook alle onze jeugdteams de overstap zetten naar JOMA kledij, zodoende allemaal uniform gekleed onze club kunnen vertegenwoordigen. Indien u alvast de nieuwe clubkledij wenst te bestellen, dan kan dit via de nieuw opgezette webshop! Met dank aan het JOMA-team!

Klik hier om rechtstreeks naar de webshop te gaan of ga via het submenu CLUB > WEBSHOP CLUBKLEDIJ.

Bij het afsluiten van uw bestelling in de webshop dient u onderstaande code in te vullen, zo geniet u van 30% korting op uw ganse bestelling!

PROMOCODE: KWIK-2016-2017 

Deze kortingscode geldt niet alleen op de bestelling van KWIK-clubkledij maar ook op alle JOMA teamwear artikelen die u online kan bestellen! Uw bestelling zal afgeleverd worden bij onze nieuwe partner, SOCCERTIME te Schoten.

Onze eerste ploeg is een ploeg waar rekening mee gehouden moet worden. Boekenberg zag dat vorige week ook en als we het artikel lezen op hun site was de frustratie niet enkel bij de spelers merkbaar maar ook bij de schrijver van dienst die het nodig vond onze spelers te bekritiseren. Korfbal is geen sport voor mietjes, laat dat duidelijk zijn en onze spelers laten zich niet zomaar wegzetten laat dat ook duidelijk zijn!

Ik zag hun geroutineerde spelers alleen maar klagen en mekkeren omdat ze in de duels harder moesten werken.  Nick won het merendeels van zijn duels tegen een zeer fysieke en vooral mekkerende Jeffrey Campers. Amber werd langs achter aangelopen door haar dame nadat ze een doorbraak forceerde waardoor haar tegenstander ongelukkig viel. Tumult alom bij de Boekenberg aanhang. Wat wij aanzagen als een strafworpfout werd door hen omschreven als onorthodoxe korfbal. De scheids was daar ook het noorden kwijt, geen penalty maar wel de bal voor ons! Begrijpen wie begrijpen kan. Klagen help blijkbaar dan toch! Dat we tenslotte in de eindfase de wedstrijd verloren lag enkel aan ons zelf. Op de cruciale momenten maakten we te veel fouten en Boekenberg profiteerde daarvan. Meer moeten wij daar niet achter zoeken.

Borgerhout / Groen-Wit, dat vorige week tegen Floriant in een matige wedstrijd verloor, zou wel eens het keerpunt kunnen zijn van ons tot nu toe puntenloos parcour. De trainingen worden goed opgevolgd en dat betekend dat we compleet kunnen aantreden. Het belang van Lies wordt hier nogmaals onderstreept. Niet enkel om haar kunde, maar vooral omdat ze haar collega's op een hoger niveau laat spelen. Vooral langs dameskant is dit enorm merkbaar. Vorige week scoorden ze 15 van de 22 doelpunten tegen de Boekenbergdames en gisteren wederom 9 van de 19 doelpunten, strafworpen niet meegerekend!

Webshop clubkledij

Binnenkort...
25/10/2017 18:30-22:30
Initiatorcursus Korfbal
28/10/2017 09:00-13:00
Initiatorcursus Korfbal
28/10/2017 12:00-13:00
Kwik U12 - Spartacus
28/10/2017 14:00-16:00
KWIK U19 A - SKF A1
29/10/2017 13:30-15:00
AKC res - Putse res
29/10/2017 15:30-17:00
AKC 1 - Putse 1
Recent News
Mosselsouper 11/11
Onze kern organiseert: de Mosselsouper! Deze zal plaatsvinden op 11/11, maar lees hieronder meer daarover.
09/10/2017
Kwik in de pers (bron: GVA editie Metropool)
12/10/2017
Vol au vent met frietjes op zondag 17/9
Aanstaande zondag kan er na de wedstrijd van de eerste ploeg vol au vent met frietjes gegeten worden aan de prijs van €11 per persoon. Graag voor za
13/09/2017
Planning September
Door onderstaande link aan te klikken kan u de planning voor september raadplegen. Planning september
02/09/2017
Wedstrijden nationale jeugddagen (CORRECTIE wedstrijdschema U14)
In het weekend van 2/9 en 9/9 strijden onze jeugdteams wederom voor een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de veld- en zaalcompetitie. Hieronder
16/08/2017
Birthdays
24/10
TANJA HARTVIGSEN
25/10
GLENN VAN RIET
27/10
KOBE KERSTENS
31/10
MATHIEU COLLIN
31/10
LAURELLE WANDJI SIDI NKWEBERT
KWIK Twitter

Media

© 2016, website powered by Twizzit.com

Problemen en/of opmerking met betrekking tot inhoud of werking website: webteam@kwik-korfbal.be