23 april   vanaf 17.00 uur

 

          

 

Ten voordele van onze Jeugd 3 daagse aan zee

Kinderen tot 12 jaar     8 euro

Volwassenen                 10 euro

Inschrijven op de lijst in de kantine of

Christel.gerardts@pandora.be

De U19 reekswinnaar Kwik KC mag zich nu ook Belgisch zaalkampioen 2016-2017 noemen. In de finale moest Boekenberg de wet van de sterkste erkennen: 17 – 12.

Waar bij Boekenberg niemand lekker in de wedstrijd zat, was aan de andere kant Alec Verlinde & co onhoudbaar. Mochten we de kansen, die redelijk wat aanwezig waren, in de eerste helft afgewerkt hebben had de 2de helft niet meer dan een formaliteit geweest. De scheids was bij momenten ook niet echt bij de les. Zo zag ik zeker 4 strafworpen in de eerst helft niet gefloten. Boekenberg moest super-sub Maline inbrengen die het uitstekend heeft gedaan en de meubelen als het ware gered heeft voor de Panters.

Met een volle lading Geel Zwarte aan de ene kant, en de Boekenberg-supporters daar precies tegenover was de sfeer in de Herentals duidelijk aanwezig.

U16 verlengt zaaltittel in een wedstrijd, die nooit echt een wedstrijd werd. AKC rekende op hun 2 spitsen en dat is te weinig ten opzichte van een sterk collectief geheel zoals de U16 van Kwik. Heel de zaalcompetitie heeft deze ploeg gedomineerd. 14 wedstrijden - 28 punten met een doelgemiddelde waar je van duizelt.  

In dit soort wedstrijden wordt nooit spectaculair en mooi korfbal verwacht en al zeker niet bij de jeugd. Zenuwen en stress spelen een bepalende rol in de kolkende en vernieuwde Sporthal van Herentals.

U12 kroont zicht bij eerste deelname in Herentals tot zaalkampioen nadat ze Temse in een sterke slotfase bedwingen.

Temse is in de U12 en U14 reeksen een graag geziene gast in Herentals. Al jaren draaien ze bij de allerkleinste mee aan de top en zijn dan ook niet weg te denken tijdens de zaalfinales. Ook in de beginfase van deze finale maakten ze hun favorietenrol waar met dynamisme korfbal waar vooral te zien is hoe knap er gewerkt wordt bij Temse.

In de reguliere competitie hadden we al kunnen winnen van dit Temse maar konden we tijdens onze eerste finale ook de druk aan? Dat was de vraag.

Wij ontvingen vandaag onderstaand bericht vanwege de Korfbalfederatie.

"De Raad van Bestuur van de KBKB heeft recent een beslissing genomen op het niveau van de spelregels die een impact heeft voor clubs, jeugdtrainers en jeugdspelers. Vandaar dat wij opteren om deze rechtstreeks te sturen naar de clubs en te herhalen in de volgende BM. 

"Clubs zullen namelijk vanaf het afsluiten van de zaalcompetitie, dus vanaf de start van de 2de ronde veld en vanaf de eerstkomende bekerwedstrijden in het veld, in de mogelijkheid zijn om maximaal 8 wisselspelers te hebben bij alle wedstrijden, zowel senioren als jeugd van alle jeugdcategorieën. 

De Raad van Bestuur hoopt hiermee spelgelegenheid te creëren in alle categorieën. In bijlage (zie "lees meer" vinden jullie het relevante uittreksel van de reglementen. De reglementswijziging zal binnenkort ook zo terug te vinden zijn op de site van de KBKB."

Onze U19 mochten de spits afbijten. Tegenstander AKC dat knap 4de eindigende waar wij eerder Putse hadden verwacht. In de competitie was AKC geen partij voor ons. Beide wedstrijden werden ruim gewonnen, dus was het logisch dat iedereen dacht dat het een walk-over ging worden. Echter onze U 19 zijn niet aan hun beste reeks bezig. De laatste wedstrijden werden wel gewonnen maar nooit echt met overtuiging. Dus was het afwachten of ze klaar waren voor de kruisfinales.

De wedstrijd begon hoopvol. Axel De Pauw (man van de wedstrijd) opende de score waarna Siebe de 1-1 op het bord bracht voor AKC. Dan was het al Kwik dat via 2 x Famke, Chloe en terug  Axel ons op een verdiende 5-1 voorsprong brachten. Demi bracht AKC op 5-2 maar een out standing Famke Wuyts scoorde haar 3de doelpunt van de avond. 6-2. Maar dan viel het stil. Gedurende 12 minuten konden we niet scoren en miste zelf 2 terecht gegeven strafworpen. Duidelijk was het dat sommige spelers niet op hun normale niveau speelden. AKC profiteerde hier gretig van en kwamen terug tot 6-6. Gelukkig was daar Axel De pauw die met zijn 3de en 4de doelpunt ons terug op voorsprong bracht. Roan Verwerft maakte er 9-6 van vlak voor rust.

Zaterdagmorgen was het dan aan onze U12 die voor het eerst in de kruisfinales stonden. In een sterke competitie eindigde ze als primus in hun reeks wat op zich zeer knap was. Ondanks het ongoddelijk vroeg uur waren de supporters present en kregen ze ook waar voor hun geld.

Knappe aanvallen, geduldig opgebouwd en vooral sterk afgewerkt. Zo kan ik de wedstrijd omschrijven. De omroeper van dienst had wat last met de namen. De tweeling van Bart en Ann en het nichtje kregen dan ook de naam De Vulder wat voor hilarische taferelen zorgde.  De tegenstander was Boekenberg en deze hadden hun handen vol met onze talentvolle groep die vlot wonnen met  8- 4 (4.2 aan de rust). De lijnrechter was niet bij de les en beïnvloedde de wedstrijd teveel wat voor heel wat frustratie zorgde bij beide teams.

Beste leden

wegens onvoorziene omstandigheden zal de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering uitgesteld worden naar 6 mei 2017.

Onze excuses voor dit oponthoud.

Wij bezorgen jullie tijdig de nodige details.

 

Raad van Bestuur

De reguliere zaalcompetitie voor onze kernploegen zit erop en we kunnen spreken van een succes.

Onze A-ploeg behaalde een 5de plaatst en vullen daarmee de vooropgestelde verwachtingen in. Echter de kroon gaat naar onze B-ploeg die in hun eerste jaar Top League direct de tittel pakken. Een knappe prestatie en gezien het competitieverloop dik verdient ook.

België kan zich nu gaan opmaken voor de finaledagen te Herentals in de weekends van 17-19 maart en 24-26 maart ’17.

En Kwik is wederom van de partij met 3 jeugdploegen. De U12, de U16 en de U19 eindigden alle 3 op de eerste plaatst en kunnen zich nu al kampioenen noemen van de reguliere competitie. Onze U16 zelfs ongeslagen met een 28 op 28. Voor onze U12 is het de eerste keer dat ze naar Herentals gaan, waar onze U16 en U19 reeds eerder mochten proeven van dit topevenement! Alvast een dikke proficiat aan alle spelers, trainers, begeleiders, enz.

Op vrijdag 17 maart spelen onze U19 hun kruisfinale tegen AKC en dit om 19:00 uur. Op zaterdag is het vroeg dag voor onze U12, want zij bijten de spits af met de eerste wedstrijd om 9u00 tegen Boekenberg.  De U16 spelen hun wedstrijd in de namiddag om 14u30 en dit tegen Scaldis dat ultiem zich nog kon plaatsen voor een plek in de kruisfinales ten koste van Vobako.

Hopelijk kunnen we rekenen op een talrijke opkomst van onze supporters op beide dagen. Met jullie steun hopen wij aan het nu al geslaagde seizoen een verder succes te breien met hopelijk ook 3 finalewedstrijden in het weekend van 24-25 maart ’17.

Patrick

Heden ten dage worden we overstelpt met nieuws, informatie, afspraken, ... We zijn met z'n allen nog nooit zo verbonden geweest. Je hoeft je smartphone maar uit je broekzak te nemen, even te swipen en je oom, die aan de andere kant van de wereld zit, hangt aan de lijn. Beter nog! Je kan rustig video callen, Face-timen, Skypen, ... terwijl je onderweg bent naar waar je smartphone je ook maar zegt naartoe te gaan.

 

Keurslagerij Buys

Lambrechtshoekenlaan 113
2170 Merksem

Opzoek naar een fitte en gezonde levensstijl?

Voor training en begeleiding:

 Voor voedingssupplementen:

(Kwik-leden krijgen 20% korting op voedingssupplement en/of training)

Webshop clubkledij

Binnenkort...
Recent News
Renovatie Kwik Indoor UPDATE 1
Afgelopen zondag 25 maart werd finaal het startschot gegeven voor de renovatie van onze sporthal.  Na 2 jaar denk en puzzelwerk is het moment einde
27/03/2018
Woordje van het bestuur over afgelopen weekend
Beste kwikkers, Allereerst willen wij, vanuit het bestuur van Kon. Kwik KC, onze trots uitspreken over het geel en zwarte legioen dat vrijdag en zater
20/03/2018
Vrijwilligers gezocht voor afbraak zaal
Op 23/04 start de aannemer met de uitbraak van onze huidige sportvloer. In de tussentijd dient echter nog het één en ander te gebeuren om onze zaa
19/03/2018
Livestream kruisfinales senioren
Wie er vanavond niet kan bijzijn in het Sport Vlaanderen sportcentrum in Herentals kan van thuisuit alsnog live de kruisfinales meemaken. Sporza in sa
17/03/2018
KWIK zitplaatsen VOLZET!!
Beste leden/supporters,   Onze kwik tribune zal zaterdag vol zitten! Al onze zitplaatsen (156 stuks) zijn uitverkocht. Deze zijn dan ook niet meer be
13/03/2018
Birthdays
25/04
SAM BOLSIUS
26/04
NANCY DE VOS
26/04
HENRI ROOSENBOOM
26/04
JOERI ISENBORGHS
28/04
CHARLIE CRAMM
29/04
PATRICK RUBBENS
29/04
LORE WOUTERS
29/04
ROBBE WOUTERS
01/05
KYRA DE PAUW
KWIK Twitter

Media

© 2016, website powered by Twizzit.com

Problemen en/of opmerking met betrekking tot inhoud of werking website: webteam@kwik-korfbal.be